Stjärnbäck – upplev landet!

Våren är en hektisk period. Många sysslor som ska hinnas med. Tackorna lammade under april och allt gick bra även i år. Det är skönt med duktiga tackor som klarar sina lamm så galant. Nu växer lammen och blir bara busigare och busigare för var dag som går. Alla lamm och tackor är ute på bete och vi har skördat vinterns foder. Det var med viss oro som vi startade vallskörden, eftersom vädret är torrt och varmt. Men allt gick bra. Nu känns det skönt att vinterns foder är på plats.

Föreläsning ” En fårbonde berättar”

Vi har blivit inbjudna att föreläsa om livet med får här i Stjärnbäck. Föreläsningen sker på Täljstenen i Sala i samband med utställningen ”Ull för Livet” under första veckan i september. Vår berättelse är planerad till den 5 september med start efter lunch i lokalen Ställverket i kvarteret Täljstenen i Sala. Det här känns så roligt och spännande då vårt engagemang är stort för fåren. Det är en ära att få berätta om vår vardag och allt det fina som djuren ger oss. Hoppas vi ses då!

Stjärnbäck stod med ett marknadsbord vid Färjans Dag i Hovnäs en dag i maj. Det var ett mycket lyckat och trevligt evenemang. Du hittar bilder från den dagen på facebook sidan Hovnäs Färja. Vi fick träffa många trevliga och intresserade besökare från både när och fjärran. Det blev en hel del prat om fåren på vår gård och allt det underbara som får ger människligheten i form av ull, skinn, kött och inte minst öppna landskap!

Lammlåda till hösten

Vi säljer ekologiskt lammkött direkt från gården, leverans sker i slutet av september. Är du intresserad av att veta mer om lammlådorna, innehåll, pris och liknande? Hör av dig så skickar vi information till dig, du kan även göra en intresseanmälan, den är inte bindande. Vi stämmer alltid av genom en direktkontakt ungefär en månad före leverans, det är vi den kontakten som vi behöver besked om ni vill beställa.

Lammköttet som är omtyckt och prisvärt, finns i begränsad mängd, först till kvarn! Välkommen att ringa på 076-76 33 980 (Britta).

Sommar i Stjärnbäck

Huset som vi hyr ut är mycket populärt och efterfrågat, sommarens veckor är till viss del redan bokade. Det finns några veckor och weekends kvar som ledig ifall du vill komma ut på landet och njuta av tystnaden ett slag.

 

Aktiv på nätet?

Det händer alltid nåt på vår Facebooksida och du är välkommen in! Hjälp oss nå ut till fler – Klicka gärna GILLA på gårdens FB-sida? Kolla in oss på Stjärnbäck FB. 

Vår hemsida www.upplevlandet.nu uppdateras regelbundet!

Följ vad som händer här på gården!

 

Hälsningar,

Britta och Lasse

 

 

X